Tréninkový seminář s generálním sekretářem Unified ITF Albertem Labossiere

Ve čtvrtek 3.10. 2024 proběhl tréninkový seminář s generálním sekretářem Unified International Taekwon-do Federation Albertem Labossiere (VI. DAN) z Kanady.

A. Labossiere při své cestě z mistrovství světa, konaném v Chorvatsku, navštívil Českou republiku. Bylo nám ctí přivítat tohoto významného hosta v Tišnově. Díky podpoře města Tišnov a vstřícnému přístupu vedení ZŠ Smíškova mohla proběhnout větší akce – tréninkový seminář. Touto cestou děkujeme i dalším skupinám sportovců, které nám uvolnily své hodiny v tělocvičně.

Gen. sekretář měl nejen náročný program, ale i velmi náročné cestování z Kanady do Chorvatska, následně do ČR a třešničkou na dortu byla ucpaná D1, díky čemuž absolvoval okružní jízdu přes Vysočinu a neplánované shlédnutí historických památek Moravy.

Na seminář Taekwon-do se sjeli členové oddílů z Tišnova, Nového Města na Moravě a Brna. Tato akce byla unikátní pro všechny studenty Taekwon-do. Nebývá zvykem, že by se seminářů s vysoce postavenými instruktory světa mohli zúčastnit začátečníci i držitelé nízkých technických stupňů

Celý seminář se nesl v duchu velmi přátelské atmosféry a byl hlavně potvrzením toho, že bojové umění Taekwon-do je jednotné a praktikuje se stejně v celém světě.

Na závěr výjimečných akcí Taekwon-do bývá zvykem uspořádání danových zkoušek (černé pásy). Ke zkoušce byli vybráni čtyři taekwondisté naší školy se splněným výcvikovým programem.

Od svých dvou let navštěvoval tréninky, soustředění, semináře a závody Šimon Vorlíček. V rámci tišnovského oddílu složil zkoušky na poslední žákovský stupeň již před delší dobou a vzhledem k pravidlům Taekwon-do čekal na dosažení minimálního věku pro možnost získání černého pásu. Po celou dobu intenzivně trénoval a reprezentoval tišnovský oddíl školy SAM-IL. Bylo tedy logické, že na této významné akci předstoupí před komisi mezinárodních instruktorů a složí náročnou zkoušku pro držitele černých pásů ze všech předepsaných disciplín – praktických i teoretických. Tímto je mi ctí přivítat Šimona do společenství černých pásů – stává se ve 13. letech držitelem mistrovského stupně I. DAN.

Dále složili zkoušku na III. DAN Zdeněk Straka, který mnoho let působil v Českých Budějovicích a nyní pokračuje v Brně, asistent instruktora Jiří Polakov – vedoucí brněnského oddílu a asistent instruktora Pavla Vorlíčková, vedoucí tišnovského oddílu ŠKOLY TAEKWON-DO SAM-IL.

Součástí návštěvy A. Labossiere byl dále doprovodný program, který zahrnoval páteční návštěvu nejvýznamnějších historických památek v okolí Tišnova.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili této mimořádné akce a vzorově tak reprezentovali Českou republiku.

Napsat komentář