Školení rozhodčích 2023

V sobotu 23. 9. 2023 proběhlo školení rozhodčích, koučů, závodníků v areálu rekreačního střediska Prudká.

Celodenní školení bylo velmi náročné a rozsáhlé, střídaly se výukové bloky teoretické s praktickými ukázkami. Cílem bylo obsáhnout i zásadní rozdíly mezi jednotlivými federacemi taekwon-do ITF.

Děkujeme všem kteří si udělali čas, nejen černým páskům, ale zejména rodičům s nižšími pásky, kteří běžně chodí se svými potomky na tréninky. Díky tomuto školení budou moci aktivně pomáhat při závodech jako koučové či asistenti.

Je nutné vyzdvihnout účast a aktivitu nejmladších účastníků. Velmi děkujeme za perfektní přístup a hlavně v praktických zkouškách, kdy ostřílení závodníci Viki i Šíma nejen předváděli jednotlivé disciplíny, ale zvládli i úlohu rozhodčích. Důležitá byla účast dalších mladších zájemců  Týny, Lucky a Drahoše.Těšíme se na jejich růst ať už jako závodníků nebo později rozhodčích. Doufáme, že si to co se dnes naučili, budou moci vyzkoušet na nejbližších oddílových závodech, které plánujeme.

V závěru školení proběhlo přezkoušení, kdy Dan Kadlec a Pavla Vorlíčková prošli praktickou zkouškou, úspěšně složili písemný test a byla jim udělena licence rozhodčího třídy C.